Tendinte Media

Popularitatea in crestere a internetului ca mijloc de comunicare, cuplat cu accesul la internetul de viteza mare (broadband), a dus la o crestere exponentiala a consumului online de media. Dintre toate modalitatile de comunicare prin internet, transmiterea video si accesul la materiale video a cunoscut cea mai mare crestere in volum, defiinind pentru viitorul apropiat o directie clara in ceea ce priveste cursul de dezvoltare a comunicatiilor media.
Studiile prevad ca pana in 2013, 90% din consumul global de trafic web va fi folosit pentru transmiterea de video-uri, si va reprezenta peste 65% din traficul de pe internet prin telefon mobil.
Se observa deasemenea o tendinta de a  transforma  televiziunea traditionala intr-o noua varianta de prezentare dinamica, internactiva si accesibila global: Online Video.

Pentru o biserica sau institutie crestina, alegerea canalului de comunicare cel mai eficient este o prioritate in dezvoltarea strategiei de a duce mesajul evangheliei la oameni.
De aceea folosirea internetului ca mjloc de  transmitere a mesajului evangheliei inseamna accesul la om acolo unde este el, prin mijloacele cu care este el obisnuit.


Activitate

Crestin.Tv Media Center este conceput pentru biserici si institutii crestine, si ofera posibilitatea de transmitere video pe internet  in direct, si de stocare a materialelor pentru o vizualizare ulterioara.

Crestin.Tv Media Center este activ de 5 ani in sustinerea diferitelor biserici si insitutii in internet live streaming si video on-demand. Printre bisericile si institutiile care folosesc serviciile Crestin.Tv Media Center se numara SperantaTV, AWR Austria, Newbold Collage.
In prezent oferim prezenta video pe internet pentru 30 de biserici si insumam un numar de aprox 60 de mii de vizite si un trafic de prox. 25 Terabyte pe luna.
Crestin.Tv Media Center a fost deasemenea activ in transmiterea a diverse evenimente, concerte si evanghelizari, printre care se numara si ultima evanghelizare nationala ‘Incepe sa traiesti’.Detalii Tehnice

 • Distributie. Infrastructura de transmisie este una distribuita, de tipul origin-edge server, care asigura o performanta optima pentru orice utilizator, indiferent de zona sa geografica, facand posibila alegerea automata a serverului compatibil cu locatia utilizatorului.
  Exemplu: daca cel ce urmareste este in Romania, atunci transmisia va rula prin server-ul optim pentru Romania. Daca utilizatorul urmareste o transmisie din Anglia, atunci sistemul va analiza locatia vizatorului si il va directiona catre cel mai apropiat server.

 • Scalabilitate. Datorita faptului ca platforma merge dupa principiile de cloud computing, infrastructura poate fi scalata in sus si in jos on-demand, asadar in cazul evenimentelor care necesita o crestere mare a traficului pe o perioada scurta, latimea de banda se va expanda automat prin adaugarea a noi servere virtuale de transmisie.

 • Failover. Computerele sunt imperfecte si pot avea intreruperi sau caderi. Player-ul este insa capabil a redirectiona automat utilizatorii pe un alt computer de transmisie, in cazul in care se intampla ca server-ul initial sa fie disfunctional.

 • Accesibilitate. Crestin.Tv Media Center este gandit si realizat ca un Software as a Service (SaaS), ceea ce asigura o folosire usoara. Pentru a transmite nu este nevoie de cunostinte tehnice deosebite, ci procesul este gandit pentru a fi accesibil unui utilizator neexperimentat.

 • Compatibilitate. Player-ul video este construit in Adobe Flash si este deci compatibil cu toate browserele disponibilie pe PC (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera...etc).

 • Mobilitate. Deasemenea player-ul este compatibil cu platformele pentru telefoane mobile (mobile devices) si anume pe IOS (ipad , ipod, iphone), si Android (prin folosirea flash player-ului instalat default).

 • Programare. Proiectul foloseste Java ca limbaj de programare pentru partea de backend, iar pentru partea grafica este folosita tehnologia: Adobe Flex si HTML 5.

 • Statistici. Pentru analizarea numarului de vizite se foloseste serviciul Google Analytics.


Avantaje

Avantajele servicilor Crestin.Tv Media Center fata de alte variante de streaming video prezente pe internet sunt:
 • Crestin.Tv Media Center este un proiect care se dezvolta sub umbrela Bisericii Adventiste, si functioneaza dupa standarde crestine.
 • Materialele distribuite prin Crestin.Tv Media Center trebuie sa se supuna unor linii generale de calitate morala, ceea ce ofera o exclusivitate a materialelor crestine ce sunt integrate in reateaua Crestin.Tv Media Center.
 • Evita dezavantajele unui sistem Locked-In.
  Materialele oricarei biserici sunt proprietatea acesteia si are acces direct la ele.
 • Materialele pot fi adaugate, modificate si sterse oricand de cel care le administreaza fara ca diferite copii sa fie pastrate. Crestin.Tv Media Center nu controleaza sau manipuleaza materialele bisericilor, in masura in care acestea se incadreaza in linile generale de calitate morala.

 • Materialele produse de o biserica intra automat in reateaua internationala a celor care folosesc Crestin.Tv Media Center. Avantajul este ca un material poate fi vizionat nu doar de pe pagina bisericii care l-a produs, ci prin orice pagina care are instalat player-ul Crestin.Tv Media Center. Acest lucru mareste considerabil expunerea materialelor la un numar mai mare de utilizatori.
 • Crestin.Tv Media Center nu are reclame obligatorii. Un sistem de reclame poate fi implementat doar la dorinta colaboratorilor. Reclamele provin decat din cercul utilizatorilor Crestin.Tv Media Center, ceea ce inseamna ca se supun criteriilor de morala crestina. Exista in aceasta directie posibilitatea ca informatii si anunturi ce sunt oferite de catre uniuni sau conferinte sa fie distribuite in interiorul player-ului pentru o promovare rapida.
 • In conceptul de dezvoltare este luat in calcul distribuirea cat mai rapdia a materialelor video catre cele mai cunoscute sisteme de socializare precum Facebook si Twitter, prin folosirea tehnolgiei OAuth.
 • Proiectul este Open Source, ceea ce ii ofera avantajul unei dezvoltari rapide de care pot beneficia toti utilizatorii. Orice modul dezvoltat independent este apoi accesibil oricarui canal. Apoi institutiile care detin infrastructura necesare de transmisie, pot downloada proiectul pentru a-l instala pe serverele proprii.
 • Pretul este foarte redus in comparatie cu alte optiunii similare fiindca scopul proiectului nu este de a face profit, ci de a oferi posibilitatea bisericilor de a produce si transmite materiale crestine prin internet. Se vor percepe doar onorarii de intretinere si de dezvoltare a proiectului.Viitor

Pentru viitorul apropiat, ne propunem o dezvoltare continua a servicilor oferite, prin imbunatatirea si adaugarea de noi module, iar pe plan extern, o extindere internationala prin preluarea de noi bisericii, atat in Roamania cat si in alte teritorii din Europa si intreaga lume.